KRATKA POVIJEST RVS TEHNOLOGIJE

    1970. Priča o otkriću tehnologije koja stoji iza RVS-a započinje 1970-ih godina u vrijeme kada su u Murmansku u Rusiji poduzimane opsežne duboke bušotine (do 12 km). Tijekom bušenja otkriveno je da na dubini od 6-7 km bušilice postaju oštrije. Traju 5-7 puta dulje nego što bi inače trebale, a zamjene su bile mnogo rjeđe. Postalo je jasno da postoji nešto unutar slojeva stijene na toj razini koja je uzrokovala ovaj iznenađujući učinak.


    1995. Prvo istraživanje ovog fenomena proveo je tim ruskih vojnih znanstvenika koji su postigli veliki napredak u prepoznavanju i rafiniranju odgovornih prirodnih minerala. Međutim, nakon pada Sovjetskog Saveza 1991. godine, istraživanje je prešlo u privatni sektor, a 1995. godine mali tim znanstvenika udružio je snage kako bi razvio i poboljšao tehnološku formulu. Napredak je ubrzan kada su Rusi postali dio zajedničke tvrtke sa sjedištem u Finskoj - zemlje poznate po svojoj mehaničarskoj i tehničkoj stručnosti te savršenom povezivanju sa drugim  europskim i globalnim tržištima.


    2001. Prvi komercijalni proizvodi tvrtke RVS lansirani su 2001. godine na veliko priznanje. Pokazalo se da su proizvodi učinkoviti, prolazeći mnoge testne staze s odličnim rezultatima, dok su nova tržišta bila otvorena i proizvodni program proširen.


    2007. RVS je 2007. godine prodan novim finskim vlasnicima sa sjedištem u Helsinkiju. Taj je potez omogućio ulaganje u novi i poboljšani proizvod treće generacije,a podnesena je međunarodna patentna prijava. Nastavljena je međunarodna ekspanzija na nova područja.


    2010. Godine 2010. RVS je bio uspješan u dobivanju certifikata od TÜV SÜD-a za certificirana ispitivanja emisije i učinkovitosti goriva. Određeni broj „in situ“ testova proveden je s različitim primjenama u različitim industrijama - sve se pokazalo vrlo uspješnim.

Razvoj RVS tehnologije se nastavlja i već su poduzete prve mjere za zahtjevan istraživački proces za razvoj tehnologije četvrte generacije. Cilj je dodatno poboljšati učinkovitost i primjenjivost tehnologije kako bi se bolje prilagodile i proširile već velike mogućnosti aplikacije. One su rafinirane i prilagođene da rade bolje nego ikad. Proizvodi RVS tehnologije danas se koriste u svijetu; za automobile, kamione, motocikle, motorne sanjke, vatreno oružje, brodove, RV-ove, industrijsku opremu, farme i građevinsku opremu, a nedavno su pronašli uspješnu primjenu u vjetro agregatima - dodajući 'zelene' vjerodajnice tehnologije.